Lista zakupów
Czas przygotowania: 90 min - Schab - 1 kg
- Jaja - 6 szt.
- Chrzan - 150g
- Bulion - 0,5 l
- Żelatyna - 10g
- Olej
- Marynata Staropolska - 2 op.
- Natka Pietruszki - 1 łyżeczka
- Szczypiorek - 1 łyżeczka
- Sól Morska w młynku
Stopień trudności: średnie
Sposób przyrządzenia
Marynatę wymieszać z olejem i natrzeć schab. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Następnie piec ok. 1 godz. w temp. 175 stopni. Jaja ugotować, obrać, zmiksować razem z chrzanem, dodać natkę, szczypiorek, doprawić do smaku. Bulion zagrzać, dodać żelatynę, wystudzić. Schab pokroić na cienkie plastry, zwinąć w rożki, wypełnić masą z chrzanu i jaj. Ułożyć na półmisku i zalać galaretą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz