środa, 16 marca 2011

Wielkanocny schab nadziewany chrzanem

Przepis: Kamis

Lista zakupów
  • Schab - 1 kg
  • Jaja - 6 szt.
  • Chrzan - 150g
  • Bulion - 0,5 l
  • Żelatyna - 10g
  • Olej
  • Marynata Staropolska - 2 op.
  • Natka Pietruszki - 1 łyżeczka
  • Szczypiorek - 1 łyżeczka
  • Sól Morska w młynku
Czas przygotowania: 90 min 
Stopień trudności:  średnie   

Sposób przyrządzenia

Marynatę wymieszać z olejem i natrzeć schab. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Następnie piec ok. 1 godz. w temp. 175 stopni. Jaja ugotować, obrać, zmiksować razem z chrzanem, dodać natkę, szczypiorek, doprawić do smaku. Bulion zagrzać, dodać żelatynę, wystudzić. Schab pokroić na cienkie plastry, zwinąć w rożki, wypełnić masą z chrzanu i jaj. Ułożyć na półmisku i zalać galaretą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz