środa, 16 marca 2011

Jaja fantazyjnie faszerowane

Przepis: Kamis

Lista zakupów
  • Jaja - 20 szt.
  • Pieczarki - 20g
  • Szpinak - 100g
  • Łosoś wędzony - 100g
  • Chrzan - 50g
  • Papryka - 1 szt.
  • Majonez - 200g
  • Pieprz kolorowy
  • Szczypiorek - 2 łyżeczki
  • Natka pietruszki - 2 łyżeczki
  • Sól morska w młynku
Czas przygotowania: 45 min   
Stopień trudności:  średnie   

Sposób przyrządzenia

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na połowę, wyjąć żółtka. Żółtka i kilka całych połówek podzielić na pięć równych część. Do poszczególnych części dodać oddzielnie podsmażone pieczarki, szpinak, łosoś wędzony, chrzan, paprykę. Wszystkie części oddzielnie zmiksować, dodać pieprz kolorowy, szczypiorek, natkę pietruszki, doprawić solą. Tak przygotowanym farszem wypełnić puste połówki jaj. Jajka są gotowe do podania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz